AANKOMST IN DE 21E EEUW

OOGBEHANDELINGEN

Het feit dat complementaire geneeskunde tegenwoordig een essentieel onderdeel van de medische zorg vormt en het individuele herstelproces, vooral in de 21e eeuw, wordt ook bewezen door de grote vraag naar behandelingsmethoden die worden aangeboden bij Helios-Medica & Acunova-EyeCare. Voor de experts van Acunova-EyeCare is natuurgeneeskunde evenzeer een verstandige aanvulling op conventionele geneeskunde, als een leverancier van nieuwe therapieën. Steeds meer mensen herkennen en gebruiken deze meerwaarde. De ervaren alternatieve behandelaars en gekwalificeerde medewerkers van het competentiecentrum beginnen hun werk waar anderen grenzen bereiken.

Deze behandeling is compatibel met elke aanwezige therapie: homeopathie, fysiek, instrumenteel en heeft geen bijwerkingen. Acupunctuur voor de ogen is ondersteunend, omdat het de fysiologische mechanismen van het lichaam stimuleert voor de verdediging en reparatie van schade veroorzaakt door verschillende ziekten.

Hoe worden oogaandoeningen precies behandeld met acupunctuur?

Voor oogaandoeningen die chronisch zijn, vereist dit een intensieve behandeling, vooral bij het opstarten. Er zijn ongeveer 5 tot 14 dagen nodig voor een adequate behandeling, wat betekent ongeveer twee sessies per dag. Uiteraard zal dit variëren afhankelijk van de patiënt, behoeften, persoonlijke problemen, locaties, financiën en gezondheidstoestand in het algemeen. Eerst krijgt de patiënt een behandeling die ongeveer 30-60 minuten duurt voordat een pauze wordt ingesteld. Deel twee begint kort na de pauze en duurt ongeveer even lang. Door verschillende oogaandoeningen te behandelen, bieden we een aanvullende ondersteunende behandeling. Dit kan voedingsanalyse en voedingscounseling, massage, correctie van nek en schouders etc. zijn, maar natuurlijk ook een trainingsprogramma voor de patiënt, een programma voor het trainen van de ogen en de spiergebieden rond de ogen. Voorafgaand aan elke behandelingssessie maakt de therapeut een individuele afweging en probeert hij de behoeften en speciale omstandigheden van de patiënt in kaart te brengen die uniek zijn voor elke patiënt. Zowel therapeut als patiënt werken het plan uit en vinden samen overeenstemming om de voorspelbaarheid te behouden en de ruimte en de behandeling te vullen met een rustige sfeer. Er zullen verschillende acupunctuurtechnieken en -programma’s worden gebruikt. Wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal gebaseerd zijn op medische normen van hoge kwaliteit in combinatie met oude tradities, samengebracht in een modern gezondheidsframe en gebruikt door geactualiseerde medische ethiek met de therapeut. Momenteel zijn de belangrijkste acupunctuurtechnieken die we gebruiken om verschillende oogaandoeningen te behandelen, een combinatie van kennis, ervaring en onderzoek van onze praktijk, gecombineerd met technieken van de Taiwanese arts Tan, de Chinese professor Master Tung en het Deens ontwikkelde systeem van Freddy Dahlgren, AcuNova Boel Akupunktur. Gebruikt in combinatie maakt het zeer goede herstelresultaten voor veel van onze patiënten.

Met empathie en vertrouwen

JOHN BOEL
HIJ IS EEN GROTE INSPIRATIE VOOR ONS EN EEN BELANGRIJKE LERAAR. JOHN BOEL IS DE OPRICHTER VAN HET BEKENDE SYSTEEM ACUPUNCTURE2000 EN ACUNOVA.

 

Wist u dat acupunctuur zeer efficiënt kan zijn voor de behandeling van verschillende oogaandoeningen?

De ogen zijn de spiegels van de ziel

Over het algemeen wordt acupunctuur gebruikt met goede resultaten bij verschillende aandoeningen met betrekking tot ogen en gezichtsvermogen. Bijvoorbeeld AMD (leeftijdsgebonden maculadegeneratie), droge ogen, retinitis pigmentosa, optische gezichtsdystrofie en glaucoom enz. We hebben ook ervaren dat andere aandoeningen met ogen en gezichtsvermogen gelukkig kunnen worden behandeld met acupunctuur en een goede respons geven voor de patiënten die de bepaalde behandeling krijgen. In gevallen van AMD is er een congestie van calcium en cholesterol op het netvlies dat een verminderde circulatie in de cellen geeft. Onderzoek naar acupunctuur toont aan dat stimulans met acupunctuur de bloedsomloop aanzienlijk beïnvloedt. En door een verhoogde bloedsomloop in de ogen, zorgt het voor goede groeiomstandigheden voor de cellen en voorkomt het dat het afbreekt en sterft. In de afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan door verschillende oogaandoeningen met acupunctuur te behandelen. Het is heel belangrijk voor ons om te benadrukken dat we geen artsen zijn. We diagnosticeren niet. En we moedigen onze patiënten aan om een ​​arts te bezoeken voor diagnostiek voordat ze bij ons komen en een behandeling met acupunctuur krijgen.